Elnökség

Békés Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke: Nagy Sándor

1978-84 között a pitvarosi tűzoltó egyesület tagja, 1987. évtől a tótkomlósi tűzoltó egyesületben gépkocsivezető beosztásban vállalta az önkéntes munkát. 1992. az egyesület titkára 2001.évig. Ettől az évtől az egyesület parancsnoka napjainkig. A Békés Megyei Tűzoltó Szövetség alelnöke 6 éven át. Az Önkéntes Tűzoltóságok Országos Szövetségében elnökségi tag, majd alelnök, amely feladatot ma is ellát. Egyben a Magyar Tűzoltó Szövetség elnökségi tagja. 2017 decemberétől a Békés Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke. A Tótkomlósi Önkormányzati Tűzoltóság főfoglalkozású tűzoltóparancsnoka 2005.év decemberétől.

Békés Megyei Tűzoltó Szövetség alelnöke: Csávás Tibor

2001-től a Mezőberény ÖTE tagja, vonulós tűzoltó, majd gépkocsivezető, később létrakezelő. 2007-től hivatásos tűzoltó Békéscsabán. Hivatásosként különleges szerkezelő, szerparancsnok helyettes. 2008-2012-ig ÖTE titkár, 2012-től-ÖTE parancsnok.

Békés Megyei Tűzoltó Szövetség titkár: Araczki Zsolt

2009-től a Békési Önkéntes Köztestületi Tűzoltóság önkéntese.  A 2010-ben alakuló Körös Mentőcsoport műszaki mentő komponensének, majd 2017-től az egészségügyi komponens tagja. 2014-ben Önkéntes és létesítményi tűzoltó parancsnoki képesítés. 2015-től a Békési Önkormányzati Tűzoltóság rajparancsnoka, 2016-tól parancsnok-helyettese. A 2009-ben alakuló Hencz Antal Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnoka 2014-től. 2017 decemberétől a Békés Megyei Tűzoltó Szövetség titkára.

Felügyelő bizottság

• Márjalaki József